TREĆI SABOR KURA/J/ICA - 28.11.2015.

DIVNO DRUŽENJE!
Treći Sabor Kura/j/ica protekao je veoma lijepo u atmosvferi koja se samo poželjeti može.
Okupili smo se mi Kura/j/ice, naši rođaci, komšije, kumovi, prijatelji... Jednom rječju – mnogo dobrih ljudi na jednom mjestu.
Restoran "Velebit" ( Zemun polje, Novosadski auto – put b.b. ) i Petar Pero Dragičević ( vlasnik ) opravdali su naše želje, nadanja i realne potrebe za jedno ovakvo druženje. Usluga, kvalitet i kvantitet hrane i pića za samo pohvalu.Čini se da nas je Pero ``kupio`` za naša slijedeća druženja. Da bi na Saboru bilo lijepo i za nezaborav pobrinuli su se virtuoz na klavijaturama Nikola Miščević i vokalni solisti: Zoran Pećanac i naš komšija iz Radljevca Nikola Tintor – Mađorac. Treba istaći da je Mađorac sa kojim je ugovoren njihov nastup ispoštovao do u detalje sve dogovorteno. Mađorac je pjevao besplatno. Svaka čast! "Šlag na tortu" stavio je legenda srpske narodne muzike Andrija Bajić. Tomo zbog bolesti nije mogao doći. Braća Bajić su veliki prijazelji Bratstva Kura/j/ica, Plavna pored Knina, Kninske krajine i Krajine u cijelini. Za nas je nastup Andrije Bajića i to bez dinara honorara ( ! ) bio velika i neizmjerljiva čast i istorijski trenutak.Kada nam je društvo toliko materjalizovano i kada se sretne ovakav čovjek može se reći samo - VELIKI I PLEMENITI ČOVJEČE, neka ti Bog da dobro zdravlje i da nam poživiš još sto godina. Vječno zahvalno Bratstvo Kura/j/ica.
Na Saboru je pročitana prigodna pjesma od Lazara Kuraice sa Floride i pozdravni tekst Jovanke Savić Vukanović iz Podgorice. Od kad postojimo desilo se prvi put da na jednom mjestu budu četvorica Milorada Kura/j/ica! Milorad pok. Stevana, pok. Momčila, pok. Janka i pok. Steve.

Milorad S. KuraicaNazad na naslovnu
email: zdplavno@gmail.com
Vojvođanskih brigada 111, Batajnica, Srbija

Molba za pomoć u obnovi crkve Svetog velikomučenika Georgija u Plavnu
Novčani prilozi se mogu uplatiti na račune:
 • Dinarski, na tekući račun ZD Plavno broj računa 205-100696-58
 • Devizni,
  broj računa 00-708-0003729.6
  IBAN RS35205007080003729675
  Svrha uplate: donacija za obnovu crkve
  - Instrukcije za plaćanje u eurima (pročitaj)
  - Instrukcije za plaćanje u dolarima (pročitaj)
  - Instrukcije za plaćanje u funtama (pročitaj)
 • Uplata u kunama, u samoj crkvi, svešteniku u Plavnu


Spisak donatora - 2017/2018.
Spisak donatora - 2017/2018. u Plavnu

Selo Plavno smješteno je u prekrasnoj dolini, samo 18 kilometara od Knina.
Nekada je u tu živjelo preko 2000 ljudi, a danas, prema zadnjem popisu, u Plavnu ih ima svega 260.
Zavičajno društvo Plavno je osnovano 8. januara 2005. godine u Batajnici, Srbiji.
Želja nam je da sačuvamo uspomene na selo Plavno od zaborava i akcijama pomognemo Plavnu koliko je to moguće. Sakupljanjem priloga Plavanjaca i drugih dobronamernih ljudi, obnovljen je krov crkve Svetog Đurđa u selu Plavnu 2012., a 2015. je finansirana i obnova ograde oko groblja.


Na mejl zdplavno@gmail.com možete nam slati tekstove, najave događaja i objavićemo ih na sajtu.